06.02.2018


День безпечного Інтернету 2018

06 лютого 2018 року – Міжнародний день безпечного Інтернету. День Безпечного Інтернету відзначається на другий день другого тижня другого місяця щорічно.

Тисячі людей в усьому світі об’єднуються та беруть участь у різних заходах заради просування ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, особливо, дітьми та молоддю.

Ідея онлайн-безпеки еволюціонувала останні роки, змінюючи фокус від створення «безпечного» Інтернету до створення «кращого» Інтернету.

 

День безпечного Інтернету (Safe Internet Day) організовано мережами Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування ідеї відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, особливо, дітьми та молоддю.

 

З метою підвищення рівня знань про безпечне використання сучасних Інтернет-ресурсів в Софіївському НВК проведено ряд заходів, які пройшли під гаслом «Створюй, спілкуйся і поважай: кращий Інтернет починається з тобою»:

  1. Перегляд мультимедійних роликів «Безпека в Інтернеті» (1-5 класи)
  2. Тренінг «Безпечний Інтернет». Школярі обговорять актуальні питання «пасток» Інтернету, безпечного веб-серфінгу, кіберзлочинності, анонімності користувачів і захисту авторських прав у мережі Інтернет. (6-11 класи)
  3. Тренінг «Як заблокувати рекламу на Android та Windows?» (7-11 класи)
  4. Класними керівниками проведені інформаційні бесіди «Неприємності в мережі Інтернет». Наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій.
  5. Учні старших класів визначали шляхи попередження негативного впливу роботи в Інтернеті, ознайомилися з інформацією щодо безпечного використання сайтів для підлітків.
  6. Учні взяли участь у обласному фестивалі сторітеллінгу «Безпечний та відповідальний Інтернет» серед школярів Запорізької області.