05.02.2019


День безпечного Інтернету 2019

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. 

Цей день в Україні є одним із ключових для поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. З кожним роком до відзначення цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій.

 

День Безпечного Інтернету прошов під темою: "Кібербезпека - безпека сучасної людини"

В рамках тижня до Всесвітнього Дня безпечного Інтернету у Софіївському НВК було проведено заходи для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет:

 

  1. Для учнів 8-11 класів проведено урок із теми «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?»
  2. Учні початкових класів переглянули мультфільми «Казка про Інтернет» та «Фіксіки» (на тематику Інтернету та загроз в Інтернеті).
  3. Учні 2 класу під керівництвом свого класного керівника взяли участь у конкурсі  «Безпечний інтернет» від проекту «На Урок». Головна мета якого, нагадати про необхідність інформування учнів про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в Інтернеті. Переможці нагороджені дипломами.
  4. Урок-тренінг для учнів 5-7 класів «Безпечний Інтернет».
  5. На уроках інформатики учні 7-11 класів познайомилися з можливостями зміни налаштувань безпеки та конфіденційності в системі Android.
  6. Учні 9 класу працювали над випуском інформаційних колажів «Кібербезпека» та буклетів «Мережа як стиль життя».
  7. Для самоосвіти учнів закладу  презентовано посібник для підлітків the Web We Want (Інтернет, який ми хочемо). Посібник, створений молодими людьми для молоді, спрямований на вивчення прав та обов’язків в Інтернеті та заохочення до роздумів про поведінку онлайн. На всіх сторінках посібника підлітки можуть перевірити свої навички, дізнатися більше про свої права в онлайн-світі та створити інструменти. Переглянути посібник можна за посиланням Інтернет, який ми хочемо.
  8. Учні 10-11 класів пройшли безкоштовний онлайн-курс «Мережевий етикет та безпека». Його було розроблено компанією Google у співпраці з Міністерством освіти і науки України. 
  9. Класні керівники провели виховні години на тему «Безпека в Інтернеті».