14.10.2020


День захисника України та Українського козацтва

14 жовтня українці святкують одразу три свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва і День захисника України. Ці свята пов'язані між собою.

День українського козацтва відзначається в Україні з 1999 року згідно з Указом Президента України в день Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Це свято прославляє заслуги козацтва в утвердженні української державності та його внесок в історію нашої країни.

Покрова Пресвятої Богородиці було для козаків великим святом, оскільки їх церква була присвячена Богоматері. Це свято козаки дуже поважали, саме в цей день вони обирали старшин. Ікону Покрови вони брали з собою в дорогу на важливі битви. 

Період Козаччини - надзвичайно важлива сторінка нашої історії. Українці пишаються культурною спадщиною козаків та їх боротьбою за нашу національну ідею. Тому сьогодні ми вшановуємо їх пам'ять.

Прийми найщиріші вітання з нагоди Дня українського козацтва! Пам'ятай, що ідея козацтва жива донині. У кожному з нас тече кров наших предків – вільних і незалежних козаків. Саме дух козацтва покоління за поколінням виховує у наших земляків патріотизм, національну свідомість, почуття гордості. Сили, козацької міці, здоров'я та непереможності тобі, козаче!