09.11.2020-13.11.2020


Тиждень української писемності та мови

З метою поширення знань учнів про виникнення писемності, про історію та розвиток рідної мови; показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини вчителі української мови та літератури провели ряд заходів, присвячених Дню української мови та писемності. 

 

Загорій І.О. запропонувала учням 5 класу позмагатися в ерудованості, взявши участь у інтелектуальній грі-конкурсі знавців української мови   «Українські перли». Участь у грі брали дві команди: « Мовознавці» та  «Словограй» . Діти із захопленням відповідали на запитання, згадали прислів’я та приказки про мову, повторили правила орфографії та пунктуації. П’ятикласники також взяли участь у флешмобі, прочитавши поезію «ЛЮБІТЬ РІДНУ МОВУ» Ф. Пантова.

 

Учні 9-10 класів взяли участь у мовному брейн-ринзі «Вмій і знай!». Учасникам гри було запропоновано цікаві конкурси. Метою даного заходу є активізація пізнавального інтересу до України, української мови, українських традицій. У процесі заходу діти повторили та узагальнили знання з лексикології, фразеології та словотвору.

 

Ігнатенко Л.В. разом з учнями 6, 7, 8, 11 класів долучились до Всеукраїнського радіодиктанту до Дня української писемності та мови. За допомогою диктанту учні пригадали основні орфограми та пунктограми. Метою всіх проведених заходів було:

- донести до учнів красу і багатство української мови;

- формувати відчуття краси рідної мови;

- розвивати мовленнєві здібності учнів;

- збагачувати словниковий запас;

- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.