01.12.2020


Всесвітній день боротьби зі СНІДом

«Хто попереджений – той захищений»  -  під таким гаслом відбулася низка заходів в НВК з нагоди Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня.

 

Учні старших класів підготували і під час шкільних перерв провели вікторину «Що ви знаєте про ВІЛ/СНІД?». Всі учасники вікторини мали можливість отримати червону стрічку, яка є символом солідарності із Віл-позитивними та хворими на СНІД людьми. Вчитель трудового навчання Польська О.А. разом з учнями власноруч зробили стрічки для акції. Вчитель Юнаш Ю.О провела анкетування серед учнів 8-11 класів на тему «Моє ставлення до ВІЛ-інфекції» та тест «Чи можу я вважати себе відповідальною людиною?». Також була проведена загальношкільна акція  «Не дай СНІДу шансу». У ході якої за допомогою маленьких червоних стрічок школярі створили коло долоньок зі стрічкою, що стала символом надії на майбутнє без СНІДу.

 

Усі проведені заходи сприяли підвищенню рівня інформованості учнів про соціально-небезпечні хвороби та формування толерантного ставлення до людей із ВІЛ–позитивним статусом.