10.12.2020


Міжнародний день прав людини

В нас людина кожна знає,

Чим займатись вона має.

Гарантує нам це право

Основний Закон держави.

Він дає дорослим й дітям

Вільно і щасливо жити.

Всі його повинні знати,

І вивчати, й шанувати.

 

10 грудня в світі святкують Міжнародний день прав людини. У цей день зазвичай згадують про механізми досягнення безпеки в суспільстві й зусиллях світового співтовариства щодо виховання підростаючих поколінь у дусі дотримання прав людини. З нагоди цієї події у   школі  пройшов єдиний Всеукраїнський урок  на тему «Права людини».

 

Учні 10-11 класу для учнів 2-3 класів підготували перегляд  мультфільму  «Права дітей у казках» та  ознайомили учнів з їхніми основними правами та обов’язками, розповіли  присутнім дітям як  захищати себе при порушенні прав дитини. Учні були ознайомлені з історією розвитку прав людини у світі,  переглянули фільм «Історія розвитку прав людини», ознайомилися з правами які мають громадяни України, та правами які мають діти у нашій державі згідно Конвенції ООН про права дитини, яка  з 1991 року є частиною національного законодавства України.

 

10 грудня відбулась правова гра для учнів 4 класу «Чи знаєш ти свої права та обов’язки?». Гравці відповідали на питання, пов’язані з правами людини та правами дитини, малювали малюнки, що ілюструють права дитини, грали у гру «гарячий мікрофон» та визначали «мозковим штурмом» найголовніші права для однолітків.

 

Учні 5-9 класу підготували виставку малюнків, присвячену правовій системі нашої країни.