16.11.2020


Міжнародний день толерантності

У рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей в школі з 16 по 20 листопада пройшов Тиждень толерантності. Впродовж тижня робота була спрямована на формування в учнів поваги до інших людей, їхніх думок, підвищення настрою учасників навчально-виховного процесу, створення ситуації успіху для невпевнених учнів та розкриття творчого потенціалу обдарованих дітей.

План проведення заходів був насичений та різноманітний. В школі був тематично оформлений стенд про толерантність, терпіння і терпимість до інших людей,проведено класні години та бесіди на тему  толерантність.

Так , у понеділок 16 листопада проведено радіогазету «Толерантність», де проінформовано учнів про основні моменти тижня та кольорів на цілий тиждень і наголошено про толерантність та її місце в навчально-виховному процесі. На початку тижня з учнями 1-2 класів проведено флешмоб «А ти  готовий..?» У фойє першого поверху  проведена акція «Даруємо тепло своїх долонь» та оформлений куточок «Кольоровий тиждень». Активно участь приймали учні та вчителі в роботі , який дарував позитив на весь день. Символом  понеділка був рожевий колір, день рівності.

Вівторок 17 листопада

« Посміхнись тому, хто зліва, посміхнись тому, хто справа, ми – одна сім’я!».  День розпочався з дому кожного учня і вчителя , адже необхідно було підібрати в одязі чи аксесуарах білий колір, символ чистоти і благородності. Він приносить спокій і гарне самопочуття, пом'якшує емоції, служить хорошими ліками від стресу, дає відчуття свободи. На перерві учні активно приймали участь в акції «Знайди посмішку». Для учнів 5 класу проведена виховна година «Планета толерантності». З метою виявлення рівня поінформованості дітей з даної теми, з учнями 5-6 класу проведено анкетування «Що таке толерантність».

Середа 18 листопада «У маленькому серці любов палає, для зла і зневаги місця немає!» -   колір дня червоний, який в психології має дію як допінг, збуджує психіку людини, пробуджує в неї бажання діяти і просто піднімає настрій. А в нас це був день чесності. На другому поверсі для учнів 3-4 класів проведено флешмоб. У шкільній бібліотеці проведена виставка літератури присвячена толерантності, для учнів 1 класу Лобанова І.В. розповіла казки про добро. На перерві проведено акцію «У ритмі нашого серця», метою якої було викликати в учнів та вчителів почуття вдячності, любові.

Четвер 19 листопада

«Настрій гарний – веселковий, помаранчевий чудовий», день поваги. На першому поверсі школи розміщено колективну роботу учнів «Дерево Толерантності». Для учнів 1-2 класів проведена ігрова програма «Свята наука почути один одного». Також проведений виховний захід «Толерантність врятує світ».     

 П’ятниця 20 листопада

 «Водичко, водичко, умий діткам личко», колір дня був синій або блакитний, що в психології означає оптимізм,  спокій., день безкорисливості. Пригнічує агресивність і руйнує емоції. На перерві всім бажаючим було запропоновано взяти участь у флешмобі «А ти готовий?», який приніс радість, задоволення та позитивні емоції для всіх учасників. 

Оцінюючи проведення Тижня толерантності, можна зробити висновок, що усі заходи позитивно вплинули на учнів та виявляли зацікавленість учителів