Нескорені міста України


Березень 2022 року став переломним моментом у повномасштабній війні росії проти України. Сили безпеки й оборони України завдяки мужності та стійкості розпочали звільнення міст і сіл, окупованих російськими військами.

 

21 березня 2022 року українські сили оборони, зокрема 72-а бригада, звільнили село Мощун Бучанського району Київської області. Битва за Мощун стала одним із переломних моментів в історії сучасної України. Після переможної битви за Мощун було звільнено низку інших населених пунктів України: Макарів, Ірпінь, Гостомель, Бородянку, Ворзель, Бучу, Городню, Ягідне, Тростянець, Охтирку та інші.

 

2 квітня від окупантів повністю визволили Київщину й Чернігівщину, а 4 квітня – Житомирщину та Сумщину, пізніше – населені пункти Харківщини, Херсон.

 

Звільнення цих міст і сіл стало можливим завдяки героїзму українських воїнів, підтримці українського народу, ефективній координації дій Сил безпеки й оборони України, військовій допомозі з боку країн-партнерів, а також свідченням того, що український народ не здасться, буде боротися за свою свободу і перемогу.